Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΑΝΝΑΣ ΓΚΙΜΠΗ - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ



Η ηθοποιός Άννα Γκιμπή γεννήθηκε στην Κονταριώτισσα Πιερίας και είναι μητέρα δυο παιδιών. Έχει τη σχολή θεάτρου «ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» στην Κατερίνη και είναι πρόεδρος της Εταιρίας Θεαμάτων Κ.Ε.Β.Ε. «ΜΑΣΚΑ».

Τελείωσε την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του ΡΟΝΤΙΔΗ στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε τις σπουδές της με μαθήματα υποκριτικής τέχνης, με τον Γιώργο Κιμούλη (ηθοποιό- σκηνοθέτη), τον Κώστα Σαντά (ηθοποιό- σκηνοθέτη) του Κ.Θ.Β.Ε. την ηθοποιό κ. ΛΑΠΠΟΥ του Κ.Θ.Β.Ε. και επίσης συνέχισε τις σπουδές της ως εμψυχώτρια, στη σχολή του ΛΑΚΗ ΚΟΥΡΕΤΖΗ (Αθήνα) και στη σχολή κουκλοθεάτρου «ΜΑΙΡΙΒΗ» (Αθήνα). Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο «Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Θέατρο » με τη Σοφία Φιλιππίδου (ηθοποιό) την Ελένη Καραμπέτσου (δραματολόγο), τον Φαρμασώνη Κώστα (Σκηνοθέτη- τ.Καλλιτεχνικό Δ/ντή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου), τον Λογοθέτη Ηρακλή (Συγγραφέα- Κριτικό θεάτρου) και τον Αρμάο Νίκο (Ηθοποιό- Σκηνοθέτη).
Συμμετείχε σε ταινία μεγάλου μήκους (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) και συνεργάστηκε με τους Α.Μ.Α.Ν. στον ΑΝΤ1. Συνεργάστηκε με τους Συλλόγους «Ελλατοχωριτών» και «Κοκκινοπλιτών» Κατερίνης και με τις «Πίερες» Κονταριώτισσας.

Διετέλεσε ως επιμορφώτρια ενηλίκων σε προγράμματα Θεατρικής Παιδείας της Ν.Ε.Λ.Ε . Πιερίας. Συνεργάστηκε με Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες στο «Κομπολόι», στο Χατζόγλειο Σχολείο Επιμόρφωσης και Πολιτισμού, στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, καθώς και με τα άτομα της Γ΄ ηλικίας του Β΄ΚΑΠΗ και με το τμήμα Βρεφοκομίας του ΕΠΑΛ Κατερίνης. Υπήρξε μια από τις εμπνεύστριες και οργανώτριες του «Ποσειδώνιου Φεστιβάλ» του Δήμου Παραλίας.

Συνεργάστηκε σε θέματα Θεατρικής Αγωγής με το γυμνάσιο Ρητίνης, το 3ο γυμνάσιο το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, το Δημοτικό Σχολείο Παραλίας, με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σε πολιτιστικά θέματα, με τα σχολεία του νομού μας στο εκπαιδευτικό θέατρο, με τον Π.Ο.Δ.Κ και την «ΑΤΡΑΚΤΟΣ» (Κέντρο Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών). Παράλληλα δραστηριοποιείται σε καθημερινή εφημερίδα του νομού, με τη στήλη «παρουσιάσεις» και «πόλη = αγορά».

Είναι υπεύθυνη του προγράμματος «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ» του Δήμου Κατερίνης.

Είναι ενεργός πολίτης με άποψη και συμμετοχή στα κοινά και στην πολιτική, με τη διαφορά ότι πλέον διεκδικεί ένα πιο ενεργό ρόλο.

lefteria.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου