Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Γ. Παπαθανασίου στον Άγιο Σπυρίδωνα: «Νικητές με θετική ψήφο»

Ενότητα – Ανάπτυξη – Νέα Πορεία» μπορεί να κερδίσει τις εκλογές από την πρώτη κιόλας Κυριακή, επανέλαβε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, μιλώντας σε πολυπληθή ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα.



Συγκεκριμένα, κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ακράδαντα ότι πορευόμαστε στα δύσκολα, βάζουμε στόχους που τους πετυχαίνουμε. Θέλουμε να προσφέρουμε σ’ αυτόν τον τόπο και το έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να προσφέρουμε. Κάνουμε τον αγώνα μας με ανθρωπιά και συνέπεια.
Κρινόμαστε κάθε μέρα και έτσι θέλουμε να μας κρίνετε κι εσείς αύριο μεθαύριο. Εμείς το έχουμε συνειδητοποιήσει ότι μπορούμε να πάμε για εκλογή την πρώτη κιόλας Κυριακή. Είμαστε σίγουροι ότι αν το συνειδητοποιήσετε κι εσείς, δεν θα χρειαστείτε να υποστείτε τη βάσανο και την ταλαιπωρία μιας δεύτερης Κυριακής». Και υπογράμμισε ότι αφήνει άλλους υποψηφίους να βρίζουν και να λασπολογούν, γιατί εκείνος θέλει τη θετική ψήφο των πολιτών, γι αυτό και οι πολίτες συνεχίζουν να αγκαλιάζουν καθημερινά εκείνον και το συνδυασμό του.

Ο κ. Παπαθανασίου

Μιλώντας στους κατοίκους του Αγίου Σπυρίδωνα αναφέρθηκε, καταρχήν, στη σημερινή κατάσταση στη χώρα και στην περιοχή. Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι ο νέος Δήμος Δίου – Ολύμπου, είναι μεγάλος σε έκταση και ξεκινά από το Μαυρονέρι του Δήμου Δίου και καταλήγει στο (ρέμα) Παπαπουλίου των Πόρων του Δήμου Αν.Ολύμπου. Μεγάλη η έκταση του νέου Δήμου, είπε, πολλοί και οι άνθρωποι, που είναι περί τους 30.000 κατοίκους.
Κι ενώ ο «Καλλικράτης» ενώνει γεωγραφικά τρεις Δήμους, ο ίδιος, όπως είπε, μαζί με το συνδυασμό του, κατέρχεται στις εκλογές για να ενώσει ψυχές: «Να ενώσουμε τις ανθρώπινες ψυχές, να ενώσουμε τις νοοτροπίες, να ενώσω όλους εμάς και να αποκτήσουμε μια ενιαία κοινή δημοτική συνείδηση.
Γιατί, από δω και πέρα το μήνυμά μας θα είναι αυτό: Πώς θα πορευτούμε όλοι μαζί στο πλαίσιο μιας καινούργιας διοικητικής μεταρρύθμισης. Πώς εμείς θα ενώσουμε τις αγωνίες μας, τις προοπτικές μας, πώς θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματά μας».

«Με γνωρίζετε ποιος είμαι»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσωπό του λέγοντας: «Λίγο ή πολύ με γνωρίζετε όλοι σας. Επί 16 χρόνια διετέλεσα δήμαρχος στο Λιτόχωρο και μάλιστα κάναμε ένα σημαντικότατο έργο. Γι αυτό και οι κάτοικοι του Λιτοχώρου με τίμησαν επί συνεχείς τέσσερις τετραετίες και μάλιστα σε κάθε τετραετία με αναδείκνυαν δήμαρχο με ένα αξιοπρόσεκτο ποσοστό. Αυτό λέει κάτι.
Και γι αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Λιτοχωρίτες, όπως επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και εσάς εδώ στον Άγιο Σπυρίδωνα, γιατί στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 πήρα ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά.
Βλέπετε, έχουν αλλάξει τα δεδομένα, δεν υπάρχουν κομματικές περιχαρακώσεις, υπάρχουν ελεύθεροι άνθρωποι που σκέφτονται ελεύθερα, αποφασίζουν ελεύθερα, πράττουν ελεύθερα.
Κι εμείς, σ’ αυτούς απευθυνόμαστε. Δεν βομβαρδίζουμε τον κόσμο, δεν κάνουμε στον κόσμο πλύση εγκεφάλου. Κάνουμε διάλογο πολιτισμένο, με επιχειρήματα, προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο ότι είμαστε καλύτεροι από τους άλλους», σημείωσε.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

1. Περιβάλλον

Μιλώντας για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή έκανε λόγο για «πλημμυρικά φαινόμενα» και υπενθύμισε ότι υπάρχει σχετική αντιπλημμυρική μελέτη από το Δήμο Δίου και έχει υποβληθεί στο 4ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης «και πιστεύω να είναι ένα από τα έργα που θα ενταχθούν για υλοποίηση».
Στη συνέχεια μίλησε για τη διοχέτευση των λυμάτων και είπε ότι υπάρχει σχετική μελέτη από το Δήμο Δίου, έχουν ήδη προενταχθεί οι μελέτες για την Καρίτσα και τη Βροντού «και μένει τώρα για το 4ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης να εντάξουμε τους μικρούς οικισμούς, όπως είναι και ο Άγιος Σπυρίδωνας, να υλοποιηθούν τα έργα και να συνδεθούν με το βιολογικό σταθμό Κατερίνης».
Ακολούθως αναφέρθηκε στην αποκατάσταση των παλιών αμμορυχείων και υποστήριξε ότι υπάρχει δυνατότητα ένα τέτοιο αμμορυχείο να γίνει μια λιμνοδεξαμενή. Έτσι, θα αποκατασταθεί το τοπίο, θα διοχετεύονται εκεί νερά για άρδευση, θα μπορούσε όμως μια τέτοια περιοχή με νερό να καταστεί κι ένας υγροβιότοπος με αγρο-τουριστικό ενδιαφέρον, όπως ανέφερε.
Ακόμη, έθιξε και ζήτημα παιδικού σταθμού, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τους θερινούς μήνες για τα εργαζόμενα αντρόγυνα που αφιερώνουν αρκετό χρόνο στα χωράφια.

2. Υποδομές

Μιλώντας, στη συνέχεια, για υποδομές, είπε ότι θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση και των λίγων δικτύων που απέμειναν και που είναι από αμίαντο. Και βέβαια χαρακτήρισε ως σημαντικό έργο το δρόμο Κονταριώτισσας - Σβορώνου - Κεραμιδίου για άμεση πρόσβαση στο νέο νοσοκομείο Κατερίνης, δρόμο που θα βοηθήσει να μην κάνει κύκλους κανείς μπαίνοντας στην Κατερίνη για να πάει στο νοσοκομείο αλλά και για να κατευθύνονται εκεί χωρίς χρονοτριβή τα περιστατικά επείγουσας ανάγκης.

3. Αγροτική ανάπτυξη

Ως προς την αγροτική ανάπτυξη είπε ότι θα πρέπει «να πούμε την αλήθεια στους πολίτες για το μέλλον της γεωργίας». Και υπενθύμισε ότι κατά το παρελθόν έρχονταν πολιτικοί στην Πιερία και στους σημερινούς Δήμους Δίου, Λιτοχώρου και Αν.Ολύμπου και υπόσχονταν καλύτερες τιμές στα καπνά αντί να μιλούν για αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών.
«Έχουμε ένα από τα καλύτερα καπνά στον κόσμο, ποικιλίας Κατερίνης, είναι ανάγκη να την κατοχυρώσουμε», υποστήριξε. Και στη συνέχεια μίλησε για τα λεγόμενα πιστοποιημένα προϊόντα, μίλησε για προϊόντα ασφαλή και για αλλαγή νοοτροπίας ώστε να παράγονται και να πουλιούνται ως επώνυμα.
Αναφέρθηκε επίσης στα δίκτυα άρδευσης, έκανε λόγο για φτηνό νερό και για φτηνά νέα, για την περιοχή, προϊόντα όπως τα οπωροκηπευτικά, τα κεράσια, τα ακτινίδια κλπ. Τα τοπικά αυτά προϊόντα, αγροτικά και κτηνοτροφικά, θα είναι, είπε, πιστοποιημένα και τόνισε ότι αυτά θα πρέπει «να τα δούμε σε σχέση με τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό».
Είπε ακόμη ότι είναι ανεπίτρεπτο «να έχουμε ακόμη ποιμνιοστάσια χωρίς ρεύμα και χωρίς άδειες». Και επανέλαβε ότι ανάγκη να βγουν τυποποιημένα προϊόντα, προϊόντα με ταυτότητα Ολύμπου, «για να τα προσφέρουμε στους ξενοδόχους».

4. Παιδεία – Αθλητισμός – Πολιτισμός

Ακολούθως μίλησε για συνέχεια προσπαθειών για το λύκειο της Κονταριώτισσας, που είναι αναγκαίο και λόγω αύξησης πληθυσμού της περιοχής. Μίλησε και για νηπιαγωγείο ενώ σημείωσε ότι ήδη υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή που μπορούν να προσελκύσουν αθλητικό τουρισμό. Επαίνεσε δε την απερχόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Δίου και τον κ. Παπαχρήστο για όλα όσα έκανε στη θητεία του, έργα και δράσεις που θα κληρονομήσει η νέα δημοτική αρχή.

Εμπειρία

«Έχω μια μεγάλη εμπειρία στον τομέα διοίκησης, στα 16 χρόνια που ήμουν δήμαρχος εξάντλησα όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα και δεν πήρα ούτε μία δραχμή, ούτε ένα ευρώ για δάνεια.
Υπάρχουν χρέη σήμερα που επωμίζεται ο νέος Δήμος Δίου – Ολύμπου, όμως δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη οι πολίτες αυτή την εποχή, επομένως οι χρηματοδοτήσεις θα αναζητηθούν όχι από τους πολίτες αλλά από την Ε.Ε. και από τις δημόσιες επενδύσεις», ανέφερε.
Και στη συνέχεια μίλησε για τις προοπτικές που υπάρχουν στην περιοχή με την αξιοποίηση του Ολύμπου, του παγκόσμιου αυτού βουνού, ενώ είπε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η αξιοποίηση του Δίου, των παραλιακών και παραδοσιακών οικισμών, «μα πάνω απ’ όλα να αξιοποιήσουμε τους ανθρώπους του δήμου αυτού, αυτούς τους φιλότιμους ανθρώπους. Είναι οι άνθρωποι που αν τους πεις την αλήθεια και την καταλάβουν, μπορούν να κάνουν πολλά», υπογράμμισε.
Κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι η διοίκηση ενός δήμου δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι σοβαρή υπόθεση. «Κάναμε έναν συνδυασμό», που αποτελείται από νέους ανθρώπους αλλά και από παλιότερους, και ζήτησε από τους πολίτες να ακούνε όλες τις ομιλίες των υποψηφίων δημάρχων, επειδή είναι η ώρα του διαλόγου, της κρίσης και της σύγκρισης, είναι η ώρα της απόφασης των πολιτών.
«Εμείς δεν λασπολογούμε, για εμάς οι εκλογές είναι ένα πανηγύρι», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψηφίους συμβούλους του από την περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα.

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από τον Άγιο Σπυρίδωνα
Χρυσούλα Ζαρογιάννη
Δημήτρης Λαφατζής
Δημήτρης Τουμαράς

Υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι από τον Άγιο Σπυρίδωνα
Κρυστάλλω Γιαπαλή
Χρήστος Κουτρουλός
Ιωάννης Μιχαλήτσιος
Νικόλαος Μπαμπανίκας


lefteria.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου