Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου παρουσία της υπ. Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας συνεδρίασε με μια σειρά θεμάτων στην ημερήσια διάταξη που αφορούσαν μεταξύ άλλων τη διοργάνωση Εμπορικών Αποστολών στη Βουλγαρία, την εκπόνηση μελέτης Αγοραστικών Συνηθειών από το ΤΕΙ, καθώς και τη συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου την οποία καλωσόρισε ο πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, κάνοντας αναφορά στις χρόνιες διεκδικήσεις των παραγωγικών τάξεων της Πιερίας.

Πρώτο θέμα που έθεσε στην υποψήφια αντιπεριφερειάρχη ο κ. Χατζηχριστοδούλου ήταν η δημιουργία ενός αεροδρομίου στο Κλειδί Ημαθίας, το οποίο θα εξυπηρετεί όλη την Βόρεια Ελλάδα, ακόμη και Βαλκανικές χώρες. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ζήτησε από την κα. Μαυρίδου, να δώσει η περιφέρεια ιδιαίτερη βαρύτητα στην διαφημιστική προβολή της Πιερίας για την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επεσήμανε την αναγκαιότητα της ίδρυσης του εμπορευματικού σταθμού Μακρυγιάλου, του ΒΙΟΠΑ Αιγινίου και την ανάπτυξη των λιμανιών, τα οποία είπε πως θα πρέπει να δοθούν σε ιδιώτες για την αρτιότερη λειτουργία τους. Η δημιουργία ενός θεματικού πάρκου αφιερωμένο στη μυθολογία του Ολύμπου, η ίδρυση ενός κέντρου Θάλασσαθεραπείας στις Αλυκές του Κίτρους ήταν τα αιτήματα της διοίκησης του επιμελητηρίου που τέθηκαν στην υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη. Ακόμη, ζητήθηκε η βοήθεια για την πάταξη του παραεμπορίου και την ενίσχυσης των επιχειρήσεων.


Η κα Μαυρίδου τόνισε μεταξύ άλλων πως θα είναι δίπλα στα μέλη του επιμελητηρίου, και πρόσθεσε πως ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα του τουρισμού. Άλλωστε στο πρόγραμμά του θα υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία ενός τουριστικού εντύπου με όλες τις ακτές του νομού μας, τους αρχαιολογικούς χώρους, το χιονοδρομικό κέντρο, τους παραδοσιακούς οικισμούς και άλλες περιοχές του νομού μας.

Προγραμματική θέση του κ. Ψωμιάδη, όπως είπε η κα. Μαυρίδου, θα είναι και η θαλάσσια σύνδεση της Πιερίας με τη Χαλκιδική, η περαιτέρω ανάδειξη του Ολύμπου, αλλά και η δημιουργία κέντρου θεραπευτικού τουρισμού



πηγή:www.pierikoiantilaloi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου