Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ακόμα οι Διευθυντές κ. Διαμαντοπούλου;


κ. Διαμαντοπούλου στο νομό Πιερίας 5 Γυμνάσια και Λύκεια ξεκίνησαν "ακέφαλα" την νέα σχολική χρονιά. Οι Διευθυντές δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα ενώ η διαδικασία των αιτήσεων έχει τελειώσει εδώ και 15 μέρες. Ο αξιολογικός πίνακας με τα μόρια υπάρχει εδώ και τρία χρόνια!
Έτσι έχουμε σχολεία που οι υποδιευθυντές δεν μπορούν να δώσουν πρόγραμμα γαιτί δεν ξέρουν την ειδικότητα του Διευθυντή και ταυτόχρονα δεν προσλαμβάνουν νέους καθηγητές αφού δεν ξέρουν σε ποιά ειδικότητα θα έχουν έλλειμα ωρών!


Επίσης κ. Διαμαντοπούλου πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλανίζει την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι οι αδικαιολόγητες απουσίες των μαθητών που αποσυντονίζουν στην κυριολεξία την εκπαιδευτική διαδικασία. Αποτελεί η εφεύρεση της αδικαιολόγητης απουσίας μοναδική ελληνική πατέντα που διέλυσε το ελληνικό σχολείο.
Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης και όχι μόνο, δεν υπάρχει ο όρος αδικαιολόγητη απουσία. Μόνο στην Ελλάδα. Δεν διανοείται μαθητής να απουσιάζει στο εξωτερικό χωρίς δικαιολόγηση με έγγραφα. Εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε νομιμοποιήσει την κοπάνα και μετά για τα χάλια του σχολείου φταίνε οι εκπαιδευτικοί.

Συγγνώμη αλλά ευθύνεται τόσες δεκαετίες το υπουργείο που δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα για να μην χάσει τα ψηφαλάκια. Δεν ρωτάτε και τους κακόμοιρους γονείς που παρελαύνουν κατά δεκάδες από τις γραμματείες των σχολείων καθημερινά (με άδεια από την εργασία τους) και ψεύτικα έγγραφα από γιατρούς και νοσοκομεία. Είναι δυνατόν σε ένα σχολείο με 130 μαθητές οι 100 να έχουν πνευμονία βεβαιομένη από γιατρούς; Και να απουσιάζουν μια εβδομάδα; Μπορεί να λειτουργεί το σχολείο με το 1/4 των μαθητών;
Την ίδια στιγμή στην Κατερίνη περιμένουμε μήπως και συγκινηθεί ο υφυπουργός κ. Σαχινίδης και υπογράψει το κονδύλιο των 10.000 ευρώ για την ίδρυση του 16ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης γιατί αυτό το ποσό έλειπε για την λειτουργία του σχολείου ενώ το ολοκαίνουργιο κτίριο του σχολείου υπάρχει εδώ και ένα χρόνο και κάθεται. Από την μια εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο δρόμο και από την άλλη δεν έχει το υπουργείο 10.000 ευρώ για ένα νέο σχολείο! Είμαστε για κλάματα!!!


πηγή: lefteria.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου