Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ................

26 Οκτωβρίου

Γιορτάζουν: Δημήτρης, Δήμητρα

*

Γεγονoτα

740: Ισχυρός σεισμός πλήττει την Κωνσταντινούπολη. Πολλοί νεκροί και μεγάλες καταστροφές.

1863: Ιδρύεται η Ένωση Ποδοσφαίρου της Αγγλίας και τίθενται οι πρώτοι κανονισμοί του αθλήματος.

1912: Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τη Θεσσαλονίκη απ' τους Οθωμανούς. Την ίδια μέρα, οι Σέρβοι καταλαμβάνουν τα Σκόπια.

1929: Εγκαινιάζεται από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το φράγμα του Μαραθώνα. Με τον περιορισμό των υδάτων δημιουργείται μια λίμνη, από την οποία υδρεύονται η Αθήνα και ο Πειραιάς.

1955: Η ταινία του Ελία Καζάν «Επαναστάτης χωρίς αιτία», με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς Ντιν και Νάταλι Γουντ, κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, χωρίς την παρουσία του πρωταγωνιστή της, ο οποίος σκοτώθηκε λίγες εβδομάδες νωρίτερα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε ηλικία 24 ετών.

1982: Με απόφαση της κομμουνιστοκρατούμενης πολωνικής βουλής, τίθεται εκτός νόμου το ανεξάρτητο εργατικό συνδικάτο «Αλληλεγγύη» του Λεχ Βαλέσα.

www.sansimera.gr
read more “ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ................”

ΕΙΚΟΝΑ......Η... ΦΑΝΤΑΣΙΑ

www.google.gr
read more “ΕΙΚΟΝΑ......Η... ΦΑΝΤΑΣΙΑ”

Πως να στρατολογήσετε το σωστό άτομο για τη σωστή δουλειά

Τοποθετείστε περίπου 100 τούβλα με κάποια συγκεκριμένη σειρά σ'ένα κλειστό δωμάτιο με παράθυρο που να είναι ανοιχτό. Μετά στείλτε 2 με 3 υποψήφιους στο δωμάτιο και κλείστε τη πόρτα. Αφήστε τους μόνους, γυρίστε μετά από 6 ώρες και αναλύστε την κατάσταση:

Εάν μετράνε τα τούβλα, βάλτε τους στο λογιστήριο.

Εάν τα ξαναμετράνε, βάλτε τους στον εσωτερικό έλεγχο.

Εάν τα έχουν κάνει όλα τελείως χάλια, βάλτε τους στο μηχανολογικό.

Εάν κανονίζουν να βάλουν τα τούβλα με κάποια περίεργη σειρά, βάλτε τους στον σχεδιασμό

Εάν πετάνε τα τούβλα ο ένας στον άλλον, βάλτε τους στο επιχειρησιακό κομμάτι.

Εάν κοιμούνται, βάλτε τους στην ασφάλεια.

Εάν έσπασαν τα τούβλα σε κομμάτια, βάλτε τους στη μηχανογράφηση.

Εάν κάθονται και δεν κάνουν τίποτα, βάλτε τους στη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων - προσωπικό.

Εάν λένε ότι έχουν δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς, αλλά δεν έχει μετακινηθεί ούτε ένα τούβλο, βάλτε τους στις πωλήσεις.

Εάν έχουν ήδη φύγει, βάλτε τους στο μάρκετινκ.

Εάν κοιτάνε έξω από το παράθυρο, βάλτε τους στο στρατηγικό-μακρόπνοο σχεδιασμό.

Και τέλος, εάν μιλάνε μεταξύ τους και δεν έχουν κουνήσει ούτε ένα τούβλο, δώστε τους συγχαρητήρια και βάλτε τους στα υψηλότερα διευθυντικά κλιμάκια.

www.e-view.gr
read more “Πως να στρατολογήσετε το σωστό άτομο για τη σωστή δουλειά”

Αριστοτέλης (Αρχαίος φιλόσοφος)

«Η ανώτερη εξουσία βρίσκεται αναγκαστικά στα χέρια ενός ή μερικών ή και πολλών. Όταν όλοι αυτοί κατευθύνουν όλες τους τις προσπάθειες προς το γενικό καλό, τούτο το κράτος διοικείται καλά, αλλά όταν ο ένας, οι λίγοι ή οι πολλοί αποβλέπουν μόνο προς το δικό τους συμφέρον, πρέπει να περιμένουμε μια εξέλιξη προς το χειρότερο.»

www.sansimera.gr
read more “Αριστοτέλης (Αρχαίος φιλόσοφος)”

Αποφθέγματα απ το Αθάνατο 1821

.Pώτησαν κάποτε τον πυρπολητή Κανάρη, εκείνο το σεμνό ήρωα του ΄21, που ΄γινε κατόπιν ναύαρχος, υπουργός και πρωθυπουργός.

- Πως τον έκανες τον άθλο Ναύαρχε;

Κι αυτός απάντησε:

-Να, ξύπνησα εκείνο το πρωί και είπα:

Απόψε Κωσταντή θα πεθάνεις για την Ελλάδα.

Σ ΄αυτό το ¨απόψε θα πεθάνεις¨ βρισκόταν η ηθική δύναμή του. Η ιστορική,η αμετάκλητη απόφασή του τον έριξε στην Ελληνική θάλασσα , όπλισε τα στιβαρά του χέρια, άναψε το δαυλό ,έκαψε τον τουρκικό στόλο κι έγινε ο φόβος και ο τρόμος των τούρκων θαλασσινών.

www.tideon.org
read more “Αποφθέγματα απ το Αθάνατο 1821”

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ

Αριστοφάνης (Κωμωδιογράφος της αρχαιότητας)

«Άνθρωποι με φρόνηση πολλές φορές μαθαίνουν πολλά από τους εχθρούς τους. Η φρόνηση είναι ο πιο καλός φρουρός. Αυτό δεν διδάσκεται από τους φίλους, όμως ο εχθρός μάς αναγκάζει να το παραδεχτούμε. Από τους εχθρούς και όχι από τους φίλους μάθαμε να χτίζουμε ψηλά τείχη και να φτιάχνουμε μεγάλα πλοία, κι αυτό το μάθημα σώζει τα παιδιά μας, τα σπίτια μας και τα αγαθά μας.»
read more “ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ”

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ: «Η Διαχείριση Εθνικών Θεμάτων από τα Μ.Μ.Ε». από την κ. Άννα Παναγιωταρέα

Για 22η δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου η έναρξη των ομιλιών-διαλέξεων της Σχολής Γονέων – Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης στην αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου. Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό που τελέστηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αγαθόνικο, το λόγο στην εναρκτήρια ομιλία έλαβε η γνωστή αναπλ. Καθηγήτρια και δημοσιογράφος κ. Άννα Παναγιωταρέα, η οποία αναφέρθηκε στο θέμα «Η Διαχείριση Εθνικών Θεμάτων από τα Μ.Μ.Ε».


Η κ. Παναγιωταρέα με την εμπειρία της και την άνεση της απέναντι στο ακροατήριο ανέπτυξε το θέμα με πληρότητα και σαφήνεια και μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

Γενικά υπάρχουν δύο-τρεις τύποι δημοσιογραφίας. Αυτοί είναι η λεγόμενη μαχόμενη δημοσιογραφία και η διαμεσολαβητική δημοσιογραφία. Η μαχόμενη δημοσιογραφία εδώ και κανα δυό χρόνια επανήλθε στα μέσα ενημέρωσης, ενώ η διαμεσολαβητική δημοσιογραφία είναι η έγκυρη ενημέρωση, που παρέχεται με τη μορφή σχολίων. Υπάρχει κι ένας τρίτος τύπος , που είναι ο ιδανικότερος αλλά δεν χρησιμοποιείται γιατί δεν είναι εμπορικός. Με τους τρεις αυτούς τύπους δημοσιογραφίας καλύπτονται τα θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Όμως το θέμα μας είναι δημοσιογραφία και εθνικά θέματα. Ποιά θέματα όμως χαρακτηρίζονται εθνικά; Μέχρι το 2008 τέτοια ήταν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το κυπριακό, η εθνικιστική πολιτική των Σκοπίων κυρίως στο θέμα της ονομασίας τους κ.λ.π. Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των θεμάτων; Είναι οι νεοφανείς απαιτήσεις ενός όμορου κράτους απέναντί μας. Βέβαια ο όρος εθνικά θέματα δεν είναι δόκιμος στο εξωτερικό και κυρίως στην Ε.Ε. Αποτελούν όμως για τους πολίτες της χώρας μας σημαντικά προβλήματα, αφού άπτονται των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Σήμερα τα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το λεγόμενο «Σκοπιανό» έχουν επισκιαστεί από τις οικονομικές μας σχέσεις με την Ε.Ε. Τα Μ.Μ.Ε. δεν ασχολούνται με αυτά. Αυτό όμως δεν είναι σωστό. Γιατί η πολιτική π.χ. της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει σχεδόν σε τίποτε τα τελευταία χρόνια παρά τις εκατέρωθεν επισκέψεις. Και συμβαίνει αυτό επίσης γιατί οι δημοσιογράφοι δεν δίνουν μεγάλη σημασία στην Ιστορία μας. Δεν τη μελετούν και δεν κάνουν σύγκριση των γεγονότων.

Εδώ και 20 περίπου χρόνια τα τηλεοπτικά κανάλια δεν δίνουν σημασία στα εθνικά θέματα. Τα δελτία ειδήσεων τα βάζουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Βέβαια το ίδιο συνέβαινε μέχρι πριν 3-4 χρόνια και με την οικονομία. Ασχοληθήκαμε διεξοδικά με τη διεθνή κρίση και όχι με τη δική μας, που στο μεταξύ σοβούσε.

Ποιος είναι όμως πράγματι ο σωστός δρόμος της ειδησεογραφίας; Είναι η πληροφόρηση και ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης στην οικονομία, στην παιδεία την ασφάλεια των πολιτών κ.λ.π.καθώς επίσης και οι αντιπροτάσεις πάνω σ’ αυτά της αντιπολίτευσης γενικά.

Πάντως για να διαχειριστεί κανείς με επάρκεια την ειδησεογραφία χρειάζεται σοβαρότητα, επαγγελματισμός, έρευνα και διασταύρωση πηγών. Δεν αρκεί ο ερασιτεχνισμός και η προχειρότητα. Ο δημοσιογράφος πρέπει να γνωρίζει καλά τη γλώσσα, την ιστορία, τη διπλωματική ιστορία, τις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων χωρών, τα βασικά οικονομικά τους μεγέθη και ότι όλα τα λεγόμενά του διαμορφώνουν την εικόνα μας στο εσωτερικό της χώρας αλλά κυρίως στο εξωτερικό.

Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε μακρά , διεξοδική και ενδιαφέρουσα συζήτηση της κ. Παναγιωταρέα με το ακροατήριο.

Η επόμενη ομιλία της Σχολής Γονέων-Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2010 με ομιλητή τον Πατέρα Ακάκιο-Αγιορείτη μοναχό και θέμα «Ο γέροντάς μου ο π. ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ»

politispierias.blogspot.com
read more “ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ: «Η Διαχείριση Εθνικών Θεμάτων από τα Μ.Μ.Ε». από την κ. Άννα Παναγιωταρέα”

«Σύλληψη αλλοδαπών για νόμο περί αλλοδαπών»

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών Πιερίας, την 25-10-2010 και ώρα 10:30΄, συνελήφθη ένας αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας 36 ετών, διότι κατελήφθη στο 417ο χλμ. της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης να οδηγεί Ι.Χ.Φ. επικαθήμενο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας εταιρείας με έδρα την αλλοδαπή και να μεταφέρει – προωθεί στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας με προορισμό την Αθήνα και στη συνέχεια την Ιταλία οκτώ υπηκόους Αφγανιστάν οι οποίοι εισήλθαν λάθρα σε διάφορες ημερομηνίες και χρονολογίες.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο ανωτέρω δράστης παρέλαβε τους αλλοδαπούς την 24-10-2010 και περί ώρα 12:00΄ από πάρκινγκ της Ε.Ο. Θεσ/νικης - Προμαχώνα έναντι αμοιβής 500€ έκαστος, προκειμένου να τους προωθήσει στο εσωτερικό της Χώρας και στην συνέχεια στην Ιταλία. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Κατερίνης.


politispierias.blogspot.com
read more “«Σύλληψη αλλοδαπών για νόμο περί αλλοδαπών»”

Ραδιοφωνικό debate των υποψηφίων δημάρχων Κατερίνης

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός ΣΚΑΙ 92,6 διοργανώνει Debate των Υποψηφίων Δημάρχων Κατερίνης εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου ώρα 10:00 το πρωί.

Το DEBATE θα μεταδοθεί ζωντανά από την συχνότητα του ΣΚΑΙ 92,6 και μέσω Internet από την ιστοσελίδα www.skai926.gr

Για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας στο Debate θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι από τα Μ.Μ.Ε. της Πιερίας

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας

στα τηλέφωνα 2351078580 & fax 2351077590

www.imerisiatispierias.gr
read more “Ραδιοφωνικό debate των υποψηφίων δημάρχων Κατερίνης”

ΤΟΠΙΑ....................

read more “ΤΟΠΙΑ....................”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ



ΤΡΙΤΗ 26-10-2010

18:00 ΦΩΤΕΙΝΑ

19:00 ΡΑΧΗ

20:30 ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΙΚΑ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 27-10-2010

18:00 ΕΞΟΧΗ

19:00 ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ - ΤΟΞΟ (ΠΕΡΑΣΜΑ)

20:30 ΕΛΑΦΟΣ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ)
read more “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ”

Οι αποφάσεις της Διαπαραταξιακής για την προβολή των κομμάτων

Με ένταση ξεκίνησε η χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, καθώς ο Πρόεδρος Χρήστος Λεμονόπουλος δεν δέχθηκε να συζητηθεί η ερώτηση που κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος Άννα Αθανασάκη σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργεί ο ΧΥΤΑ σε παρακείμενο ρέμα.

Ο κ. Λεμονόπουλος επικαλέστηκε τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου και είπε πως θα δοθεί γραπτή απάντηση. Η αντίδραση της κας Αθανασάκη και άλλων συμβούλων της αντιπολίτευσης ήταν έντονη, ενώ ανταλλάχθηκαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί μεταξύ Αθανασάκη και Λεμονόπουλου.

Με δηλώσεις η κα Αθανσάκη είπε πως δεν είχε διάθεση να κάνει αντιπολίτευση, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, αλλά οι κάτοικοι στη Νέα Τραπεζούντα είναι ανάστατοι με το πρόβλημα που δημιουργεί ο βιολογικός σε παρακείμενο ρέμα. «Έχουμε να κάνουμε με ένα θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία», είπε η κα Αθανασάκη.

Η προβολή των κομμάτων

Το Δημοτικό Συμβούλιο επικαιροποίησε την απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής για την προβολή των κομμάτων. Για αρκετή ώρα, μάλιστα, οι δημοτικοί σύμβουλοι συζητούσαν για το που θα πρέπει να στηθούν τα προεκλογικά σταντ των συνδυασμών. Στο συμβούλιο παραβρέθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Μάντζιος, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του για τις αποφάσεις της διαπαραταξιακής, λέγοντας πως ο ίδιος δεν συμφώνησε με όλους τους όρους.

www.olympio-bima.gr
read more “Οι αποφάσεις της Διαπαραταξιακής για την προβολή των κομμάτων”

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΑΝΝΑΣ ΓΚΙΜΠΗ - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ



Η ηθοποιός Άννα Γκιμπή γεννήθηκε στην Κονταριώτισσα Πιερίας και είναι μητέρα δυο παιδιών. Έχει τη σχολή θεάτρου «ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» στην Κατερίνη και είναι πρόεδρος της Εταιρίας Θεαμάτων Κ.Ε.Β.Ε. «ΜΑΣΚΑ».

Τελείωσε την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του ΡΟΝΤΙΔΗ στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε τις σπουδές της με μαθήματα υποκριτικής τέχνης, με τον Γιώργο Κιμούλη (ηθοποιό- σκηνοθέτη), τον Κώστα Σαντά (ηθοποιό- σκηνοθέτη) του Κ.Θ.Β.Ε. την ηθοποιό κ. ΛΑΠΠΟΥ του Κ.Θ.Β.Ε. και επίσης συνέχισε τις σπουδές της ως εμψυχώτρια, στη σχολή του ΛΑΚΗ ΚΟΥΡΕΤΖΗ (Αθήνα) και στη σχολή κουκλοθεάτρου «ΜΑΙΡΙΒΗ» (Αθήνα). Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο «Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Θέατρο » με τη Σοφία Φιλιππίδου (ηθοποιό) την Ελένη Καραμπέτσου (δραματολόγο), τον Φαρμασώνη Κώστα (Σκηνοθέτη- τ.Καλλιτεχνικό Δ/ντή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου), τον Λογοθέτη Ηρακλή (Συγγραφέα- Κριτικό θεάτρου) και τον Αρμάο Νίκο (Ηθοποιό- Σκηνοθέτη).
Συμμετείχε σε ταινία μεγάλου μήκους (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) και συνεργάστηκε με τους Α.Μ.Α.Ν. στον ΑΝΤ1. Συνεργάστηκε με τους Συλλόγους «Ελλατοχωριτών» και «Κοκκινοπλιτών» Κατερίνης και με τις «Πίερες» Κονταριώτισσας.

Διετέλεσε ως επιμορφώτρια ενηλίκων σε προγράμματα Θεατρικής Παιδείας της Ν.Ε.Λ.Ε . Πιερίας. Συνεργάστηκε με Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες στο «Κομπολόι», στο Χατζόγλειο Σχολείο Επιμόρφωσης και Πολιτισμού, στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, καθώς και με τα άτομα της Γ΄ ηλικίας του Β΄ΚΑΠΗ και με το τμήμα Βρεφοκομίας του ΕΠΑΛ Κατερίνης. Υπήρξε μια από τις εμπνεύστριες και οργανώτριες του «Ποσειδώνιου Φεστιβάλ» του Δήμου Παραλίας.

Συνεργάστηκε σε θέματα Θεατρικής Αγωγής με το γυμνάσιο Ρητίνης, το 3ο γυμνάσιο το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, το Δημοτικό Σχολείο Παραλίας, με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σε πολιτιστικά θέματα, με τα σχολεία του νομού μας στο εκπαιδευτικό θέατρο, με τον Π.Ο.Δ.Κ και την «ΑΤΡΑΚΤΟΣ» (Κέντρο Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών). Παράλληλα δραστηριοποιείται σε καθημερινή εφημερίδα του νομού, με τη στήλη «παρουσιάσεις» και «πόλη = αγορά».

Είναι υπεύθυνη του προγράμματος «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ» του Δήμου Κατερίνης.

Είναι ενεργός πολίτης με άποψη και συμμετοχή στα κοινά και στην πολιτική, με τη διαφορά ότι πλέον διεκδικεί ένα πιο ενεργό ρόλο.

lefteria.blogspot.com
read more “ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΑΝΝΑΣ ΓΚΙΜΠΗ - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ”

Πρόγραμμα Ομιλιών του Υποψήφιου Δημάρχου Πύδνας κ. Ευάγγελου Πολύζου

- Την Τρίτη 26/10/2010 και ώρα 05:30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία ΜΕΘΩΝΗΣ
- Την Τρίτη 26/10/2010 και ώρα 6:00 το απόγευμα στην Πλατεία ΝΕΑΣ ΑΓΑΘΟΥΠΟΛΗΣ
- Την Τρίτη 26/10/2010 και ώρα 06:30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία ΚΑΤΑΧΑ
-Την Τρίτη 26/10/2010 και ώρα 07:30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ
- Την Τετάρτη 27/10/2010 και ώρα 05:00 το απόγευμα στην Πλατεία στο παντοπωλείο του Πολύζου ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ
- Την Τετάρτη 27/10/2010 και ώρα 06:00 το απόγευμα στο καφενείο Δημήτριου Δέλια ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΩΝ
-Την Τετάρτη 27/10/2010 και ώρα 07:00 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία ΛΙΒΑΔΙΟΥ
- Την Τρίτη 02/11/2010 και ώρα 06:00 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία ΚΙΤΡΟΥΣ
- Την Τετάρτη 03/11/2010 και ώρα 06:00 το απόγευμα στον κεντρικό δρόμο μπροστά στα καφενεία ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ
- Την Πέμπτη 04/11/2010 και ώρα 06:00 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία ΑΙΓΙΝΙΟΥ
- Την Παρασκευή 05/11/2010 και ώρα 06:00 το απόγευμα στην Πλατεία Σαμαρά ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ μπροστά.
read more “Πρόγραμμα Ομιλιών του Υποψήφιου Δημάρχου Πύδνας κ. Ευάγγελου Πολύζου”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΥ


Τετάρτη, 27/10 Ν. Έφεσος
Πέμπτη, 28/10 Πλαταμώνας
Παρασκευή, 29/10 Πόροι
Σάββατο, 30/10 Βροντού
Κυριακή, 31/10 Λεπτοκαρυά
Τρίτη, 02/11 Νέος Παντελεήμωνας
Τετάρτη, 03/11 Σκοτίνα
Πέμπτη, 04/11 Καρίτσα
Παρασκευή, 05/11 Λιτόχωρο
read more “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΥ”

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

read more “ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ”

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ: Σε περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Παπαθανασίου, του επιτρέπει ο νόμος να ασκήσει τα καθήκοντα του Δημάρχου;

Παρουσία πλήθους κόσμου που αποδέχτηκε την ανοιχτή πρόσκληση του Θανάση Τσιφοδήμου στην Κονταριώτισσα o υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου απεύθυνε μήνυμα ενότητας, σύνθεσης και νίκης στις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες, ξεκαθαρίζοντας πως έχει επιλέξει το ρόλο του στην αυτοδιοίκηση, ενώ τόνισε πως οι πολίτες της “Κονταριώτισσας” με τη δική τους ψήφο τους θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου!
Χαρακτηριστικά ο Θανάσης Τσιφοδήμος είπε:
Κατέρχομαι στις εκλογές, γιατί πιστεύω πως τα τελευταία 4 χρόνια ως Δήμαρχος Λιτοχώρου, προσέφερα σημαντικό έργο, το οποίο και αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί, για όλους πλέον τους δημότες του νέου Δήμου.Θεωρώ, ακόμη, πως οι παρακαταθήκες που πήρα, από το περιβάλλον που μεγάλωσα, μου δίνουν το δικαίωμα να κάνω αυτήν την επιλογή. Διάθεση προσφοράς με ανιδιοτέλεια και διαφάνεια, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς σκιές, χωρίς κληρονομικά χαρακτηριστικά αποτελούν τα γνωρίσματα της έως τώρα διαδρομής μου.

Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου εκλέγουμε το νέο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Δηλώνω ότι είτε από τη θέση του Δημάρχου είτε από τη θέση του Δημοτικού συμβούλου , θα ασκήσω τα καθήκοντά μου από την πρώτη μέρα. Μπορούν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για το δήμο Δίου-Ολύμπου να το ισχυριστούν αυτό;
Και επειδή δεν θέλω να μιλάω με υπαινιγμούς , ήρθε η ώρα όχι μόνο να θέσουμε αλλά και να πάρουμε απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Πρέπει να γνωρίζουμε τι θα ψηφίσουμε σε 15 μέρες. Πρέπει να γνωρίζουμε αν αυτός τον οποίο θα ψηφίσουμε θα είναι αυτός που θα ασκήσει και τα καθήκοντα που του αναθέτουμε.
Πιο συγκεκριμένα: πριν κάποιες μέρες, ανυπόγραφες και συνεπώς καταδικαστέες καταγγελίες κυκλοφόρησαν στα όρια του Δήμου μας και αφορούσαν την υποψηφιότητα του κ. Παπαθανασίου. Παρόλα αυτά, από τη θέση μου ως Προέδρου της ΔΕΑΛ, είμαι σε θέση να γνωρίζω επίσημα ορισμένα πράγματα. Θα περιμένουμε λοιπόν από τον κ. Παπαθανασίου να μας απαντήσει στα εξής:
· Υπάρχει ή όχι παραπεμπτικό βούλευμα που τον κατηγορεί για απιστία εις βάρος της εταιρίας σε βαθμό κακουργήματος;
· Σε περίπτωση που εκλεγεί, του επιτρέπει ο νόμος να ασκήσει τα καθήκοντα του Δημάρχου;
· Και αν είναι έτσι , ποιος θα τον αντικαταστήσει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, το Μάρτιο του 2012;
Τα ερωτήματα αυτά απαιτούν απάντηση. Οι δημότες του νέου Δήμου απαιτούν απάντηση. Ζητούν , και εύλογα, να γνωρίζουν πριν φτάσουν στην κάλπη.
Βρίσκομαι κοντά σας σήμερα, όπως πάντα, κοιτάζοντάς σας στα μάτια, χωρίς συστατικές επιστολές και πλεονασματικές εισηγήσεις, αφού με ξέρετε και σας ξέρω καλά. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τη σταθερή μου πορεία, την ανυποχώρητή μου στάση σε ζητήματα αρχών και ιδεών, τις ισότιμες σχέσεις που για καιρό μαζί δημιουργούμε. Ξέρετε ότι εγώ, εσείς, εμείς ποτέ δεν αλλάξαμε. Και κυρίως ποτέ δεν ανταλλάξαμε. Γι’ αυτό καταφέραμε να κάνουμε διαχρονικά τη μεγάλη υπέρβαση, χτίζοντας πάνω σε στιβαρές ανιδιοτελείς και διαπροσωπικές βάσεις μια μοναδική σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης που αναπτύξαμε.

Όλοι μαζί σήμερα εδώ, από τη Νέα Έφεσο ως τους Νέους Πόρους, από τα Λείβηθρα και τη Λεπτοκαρυά, ως τον Άγιο Διονύσιο του Λιτοχώρου, από το κάστρο του Πλαταμώνα ως το αρχαίο θέατρο του Δίου παρακάτω, από τη Σκοτίνα ως την Παναγία της Κονταριώτισσας, από τον Παντελεήμονα ως την Καρίτσα, και από την Πλάκα ως τον Άγιο Σπυρίδωνα και τη Βροντού στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα. Το μήνυμα της δημιουργικής σύνθεσης των τριών δήμων μας , της ισχυρής συμμαχίας των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας, της περιφερειακής αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας και της ευημερίας των οικογενειών μας.
Κατέρχομαι λοιπόν στην εκλογική αναμέτρηση απερίσπαστος από δεσμεύσεις, προσηλωμένος στο χαρακτήρα της αυτοδιοικητικής λειτουργίας που καλούμαι να υπηρετήσω, και με την πεποίθηση ότι μπορώ να τα καταφέρω καλύτερα από τους άλλους. Την πεποίθησή μου αυτή εδραιώνει η πορεία μου, και οι παροτρύνσεις των ανθρώπων με τους οποίους άμεσα ή έμμεσα συνεργάστηκα .
Αναφερόμενος στους ανθυποψηφίους του, υποψηφίους Δημάρχους είπε:
Είναι γνωστό ότι υπάρχουν άλλες 5 υποψηφιότητες για το νέο δήμο. Μπορείτε να ρωτήσετε τους συγχωριανούς μου Λιτοχωρίτες, για τους άλλους τέσσερις υποψηφίους. Τους ξέρουν όλους πολύ καλά.
Ιδιαίτερα ξέρουν αυτούς που έχουν και παρελθόν.
Τον έκτο της παρέας , όμως, τον ξέρετε καλύτερα εσείς. Ξέρετε ποια είναι η πορεία του στα κοινά, ποια η συμμετοχή του στην πολιτική ζωή του τόπου, ποια η συνεισφορά του στους αγώνες μας, ποιες οι εγγυήσεις του για το αύριο. Μάθατε πολύ περισσότερα γι΄αυτόν και από την προχθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση. Μάθατε από αυτόν ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Αλεξάνδρειο συστεγάζονται. Μάθατε από αυτόν ότι η επί αιώνες κοινή πορεία της παρολύμπιας περιοχής στηρίζεται μόνο σε γάμους, νύφες και γαμπρούς. Μάθατε , ότι παρότι Υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ντρέπεται τώρα για κάποιες αποφάσεις της. Αυτός λοιπόν, πρέπει να εκλεγεί και μάλιστα κληρονομικώ δικαίω;;;;;
Δεν διστάζω να σας πω, πως διεκδικώ την ψήφο σας χωρίς οικογενειακή και πολιτική προίκα, δεν διστάζω να σας πω πως είμαι ένας από σας, ότι δούλεψα στο χωράφι, ότι βοήθησα στο τσαγκάρικο του πατέρα μου και ότι παλεύω για τις ιδέες μου και σας ζητώ να με στηρίξετε στην νέα μου προσπάθεια , σε μια Πορεία Ευθύνης, στην Κίνηση Ευθύνης. Αυτή είναι η «Κίνηση Ευθύνης». Αυτό το εγχείρημα αναλαμβάνουμε. Για αυτόν τον στόχο θα αγωνιστούμε. Και θα πετύχουμε.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου αναφέρθηκε εκτενώς στις προγραμματικές του δεσμεύσεις για το σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων, τη διοικητική ανασυγκρότηση του νέου Δήμου, τις προτάσεις του για την τουριστική ανάπτυξη και τις υποδομές. Χαρακτηριστικά ανέφερε:
Η περιοχή μας, με έναν πλούτο αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς έχει ένα τεράστιο μήκος ακτογραμμής έχει τον Όλυμπο - βουνό των μύθων και των θρύλων με παγκόσμια εμβέλεια, έχει τέλος έναν πλούτο ποικιλομορφίας τοπίου. Έχει δηλαδή, όλα μαζί τα χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν όλοι οι Δήμοι της χώρας. Και αυτό αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Την Τρίτη το μεσημέρι, εδώ από την Κονταριώτισσα, από το Δημαρχείο του Δίου θα παρουσιάσουμε το αναλυτικά το πρόγραμμά μας.
read more “ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ: Σε περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Παπαθανασίου, του επιτρέπει ο νόμος να ασκήσει τα καθήκοντα του Δημάρχου;”

Πρόγραμμα Ομιλιών Κώστα Δημόπουλου

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010, ξεκινά τις ομιλίες του ο Κώστας Δημόπουλος από τη Νέα Έφεσο (στις 18:30). Την ίδια μέρα θα γίνει ο αγιασμός του εκλογικού κέντρου της Δημοτικής Παράταξης “Ολύμπια Γη”, στην Κονταριώτισσα (20:00) και θα ακολουθήσει η δεύτερη προεκλογική ομιλία του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:


Πρόγραμμα Ομιλιών.


Νέα Έφεσος Τετάρτη 27/10. 18:30
Κονταριώτισσα Τετάρτη 27/10. 20:00
Σκοτίνα Παρασκευή 29/10. 19:00
Νέος Παντελεήμονας Παρασκευή 29/10. 20:30
Καρίτσα Δευτέρα 01/11. 19:00
Δίον Δευτέρα 01/11. 20:30
Λιτόχωρο Τρίτη 02/11. 19:00
Λεπτοκαρυά Τετάρτη 03/11. 19:00
Πόροι Πέμπτη 04/11. 18:30
Πλαταμώνας Πέμπτη 04/11. 20:00
Άγιος Σπυρίδωνας Παρασκευή 05/11. 18:30
Βροντού Παρασκευή 05/11. 20:00


lefteria.blogspot.com
read more “Πρόγραμμα Ομιλιών Κώστα Δημόπουλου”

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΜΑΚΡΙΔΗ

Άλλη μια μεγάλη συγκέντρωση γυναικών πραγματοποιήθηκε χθες στην Κατερίνη προς τιμήν του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Νίκου Μακρίδη.
Ο Νίκος απ’ ότι φαίνεται κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο την εύνοια του κόσμου, μιας και στο πρόσωπό του βλέπουν ένα νέο δραστήριο, με ιδέες και όραμα για την Πιερία μας




lefteria.blogspot.com
read more “ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΜΑΚΡΙΔΗ”

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΉ ΠΕΡΙΟΔΟ

Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Γιώργου Παπανδρέου, δήλωσε:





«Η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, ήταν η νομοτελειακή κατάληξη μιας κυβέρνησης που με κάθε ευκαιρία διακήρυττε ότι εφάρμοζε μια πολιτική που δεν τη πίστευε. Μια πολιτική που εξάντλησε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, χωρίς να αντιμετωπίσει τα πιο δύσκολα και τα πιο καθοριστικά που απαιτούνται για να ανακάμψει η χώρα. Και χθες που αποφάσισε υπό το βάρος των δημοσκοπήσεων να στηρίξει με διλήμματα την πολιτική του ήταν πολύ αργά.



Την ώρα που η Ελλάδα χρειάζεται έναν αποφασιστικό, υπεύθυνο και ψύχραιμο ηγέτη, οι πολίτες αντικρίσαμε ένα φοβισμένο και απελπισμένο άνθρωπο που από χθες έβαλε τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.



Το μεγάλο ζήτημα για τη χώρα δεν είναι το χρώμα που θα έχει ο χάρτης τη Κυριακή των εκλογών, αλλά οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, οι σαρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται αυτός ο τόπος προκειμένου να αντιμετωπίσει οριστικά τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις που φόρτωσε στο τόπο το πολιτικό σύστημα τα τελευταία 30 χρόνια.



Για να βάλουμε την Ελλάδα σε κίνηση, πρέπει να αφήσουμε πίσω τις ξεπερασμένες και συνηθισμένες διαδρομές που ακολούθησαν οι πολιτικοί και τα κόμματα μέχρι σήμερα και να επιδιώξουμε την εθνική συνεννόηση και τη συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων πάνω σε συγκεκριμένα θέματα, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράματα.»
read more “ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΉ ΠΕΡΙΟΔΟ”

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11:30 θα είναι στην πόλη μας. Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ.Καρατζαφέρης θα παραχωρήσει συνέντευξη στα Μ.Μ.Ε. και 12:30 θα συζητήσει με στελέχη και μέλη του κόμματος στο Πνευματικό κέντρο ΕΚΑΒΗ.

Υ.Γ. Παρακαλούμε να δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο καθώς και της παρασκευής.
read more “Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ”

Ολοκληρώνεται το Κλειστό Γυμναστήριο Τ9 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποπεράτωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Τ9 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης.Οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο καθώς τοποθετείται πλέον η τελική στρώση τάπητα ( παρκέ) και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο να παραδοθεί.

Η κατασκευή του εκκρεμούσε από το 2004. Με την εξασφάλιση κονδυλίων ύψους 2.300.000 ευρώ, από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου και αφού ξεπεράστηκαν τα εμπόδια με συνεχείς πιέσεις και στενή παρακολούθηση του έργου, η Κατερίνη αποκτά νέο κλειστό γυμναστήριο με σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές, για την στήριξη και την ανάπτυξη του αθλητισμού. Το νέο κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης είναι χωρητικότητας 800 περίπου θέσεων.

politispierias.blogspot.com
read more “Ολοκληρώνεται το Κλειστό Γυμναστήριο Τ9 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης.”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7μ.μ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
(ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ)

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ

*
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΑΛΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ


*
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΚΟΥΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


Κάνε το βήμα τώρα
Διόρθωσε την ψήφο σου



Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ, ΨΗΦΙΣΕ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ
ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΝΙΑΙΑ
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

lefteria.blogspot.com
read more “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ”

Αστέριος Μπουσνάκης: «Έχει δώσει «εξετάσεις» και έχει πετύχει, επανειλημμένα»

- Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πλέον συζητημένα πρόσωπα των εκλογών.
- Ο λόγος για τον Αστέριο Μπουσνάκη, που θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τους «Πολίτες σε Δράση» και τον Σάββα Χιονίδη.
- Τελευταία ασκείται κριτική στον Αστέριο...
- Όμως οι πάρα πολλοί φίλοι του δηλώνουν καθημερινά ότι δεν επιρεάζονται από τις «κραυγές».
- «Ο Στέργιος έχει δώσει εξετάσεις και έχει πετύχει, επανειλημμένα», έλεγε τις προάλλες στενός του συνεργάτης.
- «Η δουλειά του, οι ικανότητες και το ήθος του είναι γνωστά σε όλους.
- Για αυτό και έχει φίλους σε όλα τα πολιτικά στρατόπεδα, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση».
ΥΓ. Και είναι ο μόνος υποψήφιος που για άλλη μία φορά οι συνυποψήφιοί του δηλώνουν ότι θα ήθελαν να τον δουν εκλεγμένο, στο πλευρό τους στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Τυχαίο;


politispierias.blogspot.com
read more “Αστέριος Μπουσνάκης: «Έχει δώσει «εξετάσεις» και έχει πετύχει, επανειλημμένα»”

Με προϋπολογισμό 5.475.000 ευρώ χρηματοδοτείται ένα υπερσύγχρονο σχολείο

Ένταξη του έργου της ανέγερσης του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη»

Με προϋπολογισμό 5.475.000 ευρώ χρηματοδοτείται ένα υπερσύγχρονο σχολείο μετά τη μελέτη που κατέθεσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας

Μεγάλη επιτυχία για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αποτελεί η ένταξη του έργου της ανέγερσης του νέου κτιρίου του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη», μετά τη μελέτη που κατέθεσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, με προϋπολογισμό 5.475.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της Πιερίας, έργο για το οποίο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας εκπόνησε νέα μελέτη και κατέθεσε εκ νέου το τεχνικό δελτίο για χρηματοδότηση του έργου στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μετά από πολύχρονη δουλειά των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και απαντώντας σε ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών του Δήμου Δίου, το νέο διδακτήριο του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης, προσφέροντας τις καλύτερες υποδομές διδασκαλίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η αρχική μελέτη του σχολείου ήταν έτοιμη από το 2001, όμως δεν υπήρχαν χρήματα για τη χρηματοδότησή του έργου και με νέα μελέτη που εκπόνησαν οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και εξαιρετική δουλειά των υπαλλήλων τον τελευταίο χρόνο, το έργο εντάχθηκε τελικά στο ΕΣΠΑ.

Ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου ευχαρίστησε τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν στην άρτια σύνταξη και εκπόνηση της μελέτης του σχολείου και στην άμεση ανταπόκρισή που έδειξαν και συνεχάρη τους υπαλλήλους για την εργατικότητά τους και την υψηλή παροχή υπηρεσιών, καθώς ετοίμασαν έγκαιρα τη μελέτη, ώστε να κατατεθεί το τεχνικό δελτίο του έργου.

«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά έως την 31 Δεκεμβρίου 2010 για να βελτιώσουμε τις υποδομές της παιδείας στην Πιερία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου και ευχαρίστησε και τους κατοίκους του Δήμου Δίου για την υπομονή που επέδειξαν, τονίζοντας ότι «θα τους παραδοθεί ένα υπερσύγχρονο σχολείο – στολίδι με όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές που αρμόζει στη σύγχρονη εκπαίδευση των παιδιών τους».

Το νέο διδακτήριο του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας έχει δυναμικότητα για τη στέγαση 270 μαθητών και δομείται σε 2.599,11 τ.μ. Το οικόπεδο είναι 15.000 μ2 και το Σχολείο αναπτύσσεται σε 9.613,61 μ2. Το ισόγειο περιλαμβάνει 5 αίθουσες διδασκαλίας των 45 τ.μ., 2 αίθουσες διδασκαλίας των 30 τ.μ., 1 αίθουσα φυσικών επιστημών, το κυλικείο, τη βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με αποδυτήρια, σκηνή, αποθήκη σκηνής και αποθήκη οργάνων γυμναστικής. Επίσης, στο ισόγειο έχει προβλεφθεί μια γενική αποθήκη, χώρος για αρχείο και για τον σχολικό φύλακα, χώρος μαθητικών κοινοτήτων, WC αγοριών, WC κοριτσιών και WC AμεΑ

Ο 1ος όροφος έχει 2 αίθουσες πληροφορικής των 45 τ.μ., 4 αίθουσες διδασκαλίας των 45 τ.μ., 2 αίθουσες Ξένων Γλωσσών των 30 τ.μ., 1 αίθουσα αισθητικής αγωγής, 1 αίθουσα διδασκαλίας των 30 τ.μ., wc ορόφου για τους μαθητές, χώρο για τη γραμματεία του σχολείου και το γραφείο του διευθυντή, 2 χώρους υποδιευθυντών, αποθήκη σχολικών βιβλίων, γραφείο συζήτησης και αίθουσα διδασκόντων.

Το κτίριο χρησιμοποιεί και το υπόγειο που θα περιλαμβάνει το λεβητοστάσιο, αποθήκη καυσίμων, μηχανοστάσιο και μία γενική αποθήκη. Στη μελέτη προβλέπονται ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, ο οποίος περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο βόλεϊ, χώρους πρασίνου, ανοικτό στέγαστρο γυμναστικής 200 τ.μ. και στέγαστρο μοτοποδηλάτων.

pieria-gr.blogspot.com
read more “Με προϋπολογισμό 5.475.000 ευρώ χρηματοδοτείται ένα υπερσύγχρονο σχολείο”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΜΗΛΙΩΤΗ

ΤΡΙΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
18:00    ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ
20:00    ΕΛΑΦΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
18:00    ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ
20:00    ΚΟΡΙΝΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΡΩΪ   ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΡΕΛΑΣΗ
18:00  ΧΡΑΝΗ(πέρασμα)
18:30  ΚΑΤΩ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
20:00  ΣΕΒΑΣΤΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
18:00 ΓΑΝΟΧΩΡΑ
20:00 ΠΑΛΙΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ
Ν.ΚΕΡΑΜΙΔΙ(πέρασμα)
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
18:00  ΚΑΛΛΙΘΕΑ
20:00  ΠΑΡΑΛΙΑ
read more “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΜΗΛΙΩΤΗ”

Η Πιερία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Πόζναν

Στην 21η Διεθνή Τουριστική Έκθεση “TOUR SALON” που πραγματοποιήθηκε στο Πόζναν της Πολωνίας από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου 2010 συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας.

Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Πόζναν αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Πολωνίας και ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της τουριστικής αγοράς της Ευρώπης καθώς στη διοργάνωση συμμετέχουν εκατοντάδες εκθέτες και επιχειρήσεις από σχεδόν 40 χώρες και πολλές χιλιάδες επισκέπτες.
Συνεχίζοντας και εντείνοντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του νομού Πιερίας στο εξωτερικό για το 2010, οι εκπρόσωποι της Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας αξιοποίησαν τις δυνατότητες εκθεσιακής παρουσίας στο ειδικά διαμορφωμένο σταντ μέσα στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. Πραγματοποιήθηκαν γόνιμες επαφές με τουριστικούς επαγγελματίες της Πολωνίας που επισφραγίζουν και ενισχύουν τις σχέσεις επιτυχούς συνεργασίας και φιλίας που συνδέουν τα τελευταία χρόνια τις δύο περιοχές, καθώς η Πιερία αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό για τους Πολωνούς τουρίστες. Ακόμη, διανεμήθηκε στο κοινό της έκθεσης πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με τον φυσικό πλούτο, τα αξιοθέατα και τις τουριστικές υποδομές της Πιερίας.
Η αποστολή της Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας πλαισιώθηκε και ενισχύθηκε με την παρουσία πολλών επιχειρηματιών του τουρισμού της Πιερίας που συμμετείχαν δυναμικά στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νομού στη γειτονική χώρα.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τον εκθεσιακό χώρο της Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας επισκέφθηκε, πέραν του πολυάριθμου κοινού και των επαγγελματιών του κλάδου, ο διευθυντής του Ε.Ο.Τ. Πολωνίας, Τσεχίας και Σλοβακίας Κώστας Θεοδώρου.

pieria-gr.blogspot.com
read more “Η Πιερία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Πόζναν”

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

"Προσκλητήριο ευθύνης» από τον Πρωθυπουργό



«Προσκλητήριο ευθύνης στα εκατομμύρια των Ελλήνων να στείλουμε μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα» απηύθυνε ο Πρωθυπουργός κατά τη διακαναλική του συνέντευξη. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, «σε περίπτωση αδιεξόδου», συνδέοντάς το και με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.


pieria-gr.blogspot.com
read more “ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ”

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΣΑ


ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΥΑΚ ΕΚΕΙ.............................
read more “ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΣΑ”

Μαύρη θα είναι η ψήφος μας, όπως τα στραγγίδια του ΧΥΤΑ

Ανατριχιαστικές φωτογραφίες φέρουν στο φως ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα το οποίο συντελείται σήμερα στην Κατερίνη.

Τοξικά απόβλητα του ΧΥΤΑ Κατερίνης στο ρέμα «Μπουφόλακας» σε απόσταση 4 χιλιόμετρων από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ : http://www.otoposmou.gr
Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Σήμερα, Τρίτη 26.10.2010, το πρωί στις 10:00, μέλη της ομάδας μας θα παραδώσουν στον Εισαγγελέα Κατερίνης το περιεχόμενο της επιστολής που αναρτήθηκε πριν λίγο στον ιστοχώρο μας http://www.otoposmou.gr και θα ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που φέρουν ευθύνες για το οικολογικό έγκλημα το οποίο συντελείται σήμερα στο Νομό μας. Στη Χράνη, σε τρεις δεξαμενές του ΧΥΤΑ, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες κυβικά μέτρα τοξικών αποβλήτων και ο θάνατος, τα μαύρα στραγγίδια του, ξεχείλισαν και ρέουν ανεξέλεγκτα πλέον προς το ποτάμι και από εκεί στη θάλασσα και στις ακτές του Νομού μας.

«Μην παίζετε με τον ΧΥΤΑ» δήλωνε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Παπαζιώγας, αποδίδοντας τις καταγγελίες ενεργών πολιτών σε «παιχνίδια» ενόψει εκλογών.
«Είμαι από τους πρώτους που θα καταγγείλω περιβαλλοντικές παραβάσεις. Δεν φεύγουν στραγγίδια έξω από τον ΧΥΤΑ!» έλεγε, ενώ διαβεβαίωνε δια του τύπου ότι θα υπάρξει επισήμως απάντηση.
Το παρακάτω φωτογραφικό υλικό αποδεικνύει το μέγεθος της ανευθυνότητας της διεύθυνσης της ΔΕΥΑΚ και γενικότερα της κατά τα άλλα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά ευαίσθητης διοίκησης του κ. Σάββα Χιονίδη, περήφανου μέλος της WWF! Έτσι θυμόμαστε τον αντίπαλο του τότε δημάρχου κ. Αμοιρίδη: να τρέχει από κανάλι σε κανάλι με δείγματα θολού θαλασσινού νερού σε πλαστικά μπουκάλια και να μάχεται για την προστασία των ακτών και του περιβάλλοντος.
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑ Κατερίνης
Κάντε κλικ σε μία από τις παρακάτω φωτογραφίες για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο που κατατέθηκε σήμερα 26.10.2010 από τα μέλη της ΕΟΔνΠ στον Εισαγγελέα Κατερίνης


Μας είπαν ψέματα! Μας εξαπάτησαν και συνεχίζουν να μας εμπαίζουν με το δικό τους γνωστό τρόπο. Γι αυτό ζητάμε την παραίτηση όλων των πολιτικών προσώπων που σχετίζονται με το οικολογικό έγκλημα του ΧΥΤΑ Κατερίνης και τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση του χάους το οποίο επικρατεί σήμερα στο χώρο. Να σταματήσει αμέσως ο προεκλογικός οργασμός κατασκευής έργων βιτρίνας και να διατεθούν τα χρήματα για την αγορά νέων, σύγχρονων μηχανημάτων που θα μπορούν να εξασφαλίσουν τον καθαρισμό των τοξικών αποβλήτων του ΧΥΤΑ.

Εμείς, οι πολίτες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, τα μέλη που θα καταθέσουμε σήμερα την αναφορά στον Εισαγγελέα Κατερίνης, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο να παραμείνουν στην εξουσία επικίνδυνοι και ανεπαρκείς πολιτικοί. Μαύρη θα είναι η ψήφος μας γι αυτούς, όπως τα στραγγίδια που ρέουν σήμερα στον «Μπουφόλακα».

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ στις Τρίτη, Οκτώβριος 26, 2010


lefteria.blogspot.com
read more “Μαύρη θα είναι η ψήφος μας, όπως τα στραγγίδια του ΧΥΤΑ”

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

Στην Κατερίνη έρχεται την Παρασκεή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος θα δώσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και θα μιλήσει στο προεκλογικό κέντρο του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Θανάση Μπίντα.


lefteria.blogspot.com
read more “ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ”

Γ. Παπαθανασίου στον Άγιο Σπυρίδωνα: «Νικητές με θετική ψήφο»

Ενότητα – Ανάπτυξη – Νέα Πορεία» μπορεί να κερδίσει τις εκλογές από την πρώτη κιόλας Κυριακή, επανέλαβε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, μιλώντας σε πολυπληθή ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα.



Συγκεκριμένα, κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ακράδαντα ότι πορευόμαστε στα δύσκολα, βάζουμε στόχους που τους πετυχαίνουμε. Θέλουμε να προσφέρουμε σ’ αυτόν τον τόπο και το έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να προσφέρουμε. Κάνουμε τον αγώνα μας με ανθρωπιά και συνέπεια.
Κρινόμαστε κάθε μέρα και έτσι θέλουμε να μας κρίνετε κι εσείς αύριο μεθαύριο. Εμείς το έχουμε συνειδητοποιήσει ότι μπορούμε να πάμε για εκλογή την πρώτη κιόλας Κυριακή. Είμαστε σίγουροι ότι αν το συνειδητοποιήσετε κι εσείς, δεν θα χρειαστείτε να υποστείτε τη βάσανο και την ταλαιπωρία μιας δεύτερης Κυριακής». Και υπογράμμισε ότι αφήνει άλλους υποψηφίους να βρίζουν και να λασπολογούν, γιατί εκείνος θέλει τη θετική ψήφο των πολιτών, γι αυτό και οι πολίτες συνεχίζουν να αγκαλιάζουν καθημερινά εκείνον και το συνδυασμό του.

Ο κ. Παπαθανασίου

Μιλώντας στους κατοίκους του Αγίου Σπυρίδωνα αναφέρθηκε, καταρχήν, στη σημερινή κατάσταση στη χώρα και στην περιοχή. Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι ο νέος Δήμος Δίου – Ολύμπου, είναι μεγάλος σε έκταση και ξεκινά από το Μαυρονέρι του Δήμου Δίου και καταλήγει στο (ρέμα) Παπαπουλίου των Πόρων του Δήμου Αν.Ολύμπου. Μεγάλη η έκταση του νέου Δήμου, είπε, πολλοί και οι άνθρωποι, που είναι περί τους 30.000 κατοίκους.
Κι ενώ ο «Καλλικράτης» ενώνει γεωγραφικά τρεις Δήμους, ο ίδιος, όπως είπε, μαζί με το συνδυασμό του, κατέρχεται στις εκλογές για να ενώσει ψυχές: «Να ενώσουμε τις ανθρώπινες ψυχές, να ενώσουμε τις νοοτροπίες, να ενώσω όλους εμάς και να αποκτήσουμε μια ενιαία κοινή δημοτική συνείδηση.
Γιατί, από δω και πέρα το μήνυμά μας θα είναι αυτό: Πώς θα πορευτούμε όλοι μαζί στο πλαίσιο μιας καινούργιας διοικητικής μεταρρύθμισης. Πώς εμείς θα ενώσουμε τις αγωνίες μας, τις προοπτικές μας, πώς θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματά μας».

«Με γνωρίζετε ποιος είμαι»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσωπό του λέγοντας: «Λίγο ή πολύ με γνωρίζετε όλοι σας. Επί 16 χρόνια διετέλεσα δήμαρχος στο Λιτόχωρο και μάλιστα κάναμε ένα σημαντικότατο έργο. Γι αυτό και οι κάτοικοι του Λιτοχώρου με τίμησαν επί συνεχείς τέσσερις τετραετίες και μάλιστα σε κάθε τετραετία με αναδείκνυαν δήμαρχο με ένα αξιοπρόσεκτο ποσοστό. Αυτό λέει κάτι.
Και γι αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Λιτοχωρίτες, όπως επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και εσάς εδώ στον Άγιο Σπυρίδωνα, γιατί στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 πήρα ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά.
Βλέπετε, έχουν αλλάξει τα δεδομένα, δεν υπάρχουν κομματικές περιχαρακώσεις, υπάρχουν ελεύθεροι άνθρωποι που σκέφτονται ελεύθερα, αποφασίζουν ελεύθερα, πράττουν ελεύθερα.
Κι εμείς, σ’ αυτούς απευθυνόμαστε. Δεν βομβαρδίζουμε τον κόσμο, δεν κάνουμε στον κόσμο πλύση εγκεφάλου. Κάνουμε διάλογο πολιτισμένο, με επιχειρήματα, προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο ότι είμαστε καλύτεροι από τους άλλους», σημείωσε.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

1. Περιβάλλον

Μιλώντας για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή έκανε λόγο για «πλημμυρικά φαινόμενα» και υπενθύμισε ότι υπάρχει σχετική αντιπλημμυρική μελέτη από το Δήμο Δίου και έχει υποβληθεί στο 4ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης «και πιστεύω να είναι ένα από τα έργα που θα ενταχθούν για υλοποίηση».
Στη συνέχεια μίλησε για τη διοχέτευση των λυμάτων και είπε ότι υπάρχει σχετική μελέτη από το Δήμο Δίου, έχουν ήδη προενταχθεί οι μελέτες για την Καρίτσα και τη Βροντού «και μένει τώρα για το 4ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης να εντάξουμε τους μικρούς οικισμούς, όπως είναι και ο Άγιος Σπυρίδωνας, να υλοποιηθούν τα έργα και να συνδεθούν με το βιολογικό σταθμό Κατερίνης».
Ακολούθως αναφέρθηκε στην αποκατάσταση των παλιών αμμορυχείων και υποστήριξε ότι υπάρχει δυνατότητα ένα τέτοιο αμμορυχείο να γίνει μια λιμνοδεξαμενή. Έτσι, θα αποκατασταθεί το τοπίο, θα διοχετεύονται εκεί νερά για άρδευση, θα μπορούσε όμως μια τέτοια περιοχή με νερό να καταστεί κι ένας υγροβιότοπος με αγρο-τουριστικό ενδιαφέρον, όπως ανέφερε.
Ακόμη, έθιξε και ζήτημα παιδικού σταθμού, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τους θερινούς μήνες για τα εργαζόμενα αντρόγυνα που αφιερώνουν αρκετό χρόνο στα χωράφια.

2. Υποδομές

Μιλώντας, στη συνέχεια, για υποδομές, είπε ότι θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση και των λίγων δικτύων που απέμειναν και που είναι από αμίαντο. Και βέβαια χαρακτήρισε ως σημαντικό έργο το δρόμο Κονταριώτισσας - Σβορώνου - Κεραμιδίου για άμεση πρόσβαση στο νέο νοσοκομείο Κατερίνης, δρόμο που θα βοηθήσει να μην κάνει κύκλους κανείς μπαίνοντας στην Κατερίνη για να πάει στο νοσοκομείο αλλά και για να κατευθύνονται εκεί χωρίς χρονοτριβή τα περιστατικά επείγουσας ανάγκης.

3. Αγροτική ανάπτυξη

Ως προς την αγροτική ανάπτυξη είπε ότι θα πρέπει «να πούμε την αλήθεια στους πολίτες για το μέλλον της γεωργίας». Και υπενθύμισε ότι κατά το παρελθόν έρχονταν πολιτικοί στην Πιερία και στους σημερινούς Δήμους Δίου, Λιτοχώρου και Αν.Ολύμπου και υπόσχονταν καλύτερες τιμές στα καπνά αντί να μιλούν για αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών.
«Έχουμε ένα από τα καλύτερα καπνά στον κόσμο, ποικιλίας Κατερίνης, είναι ανάγκη να την κατοχυρώσουμε», υποστήριξε. Και στη συνέχεια μίλησε για τα λεγόμενα πιστοποιημένα προϊόντα, μίλησε για προϊόντα ασφαλή και για αλλαγή νοοτροπίας ώστε να παράγονται και να πουλιούνται ως επώνυμα.
Αναφέρθηκε επίσης στα δίκτυα άρδευσης, έκανε λόγο για φτηνό νερό και για φτηνά νέα, για την περιοχή, προϊόντα όπως τα οπωροκηπευτικά, τα κεράσια, τα ακτινίδια κλπ. Τα τοπικά αυτά προϊόντα, αγροτικά και κτηνοτροφικά, θα είναι, είπε, πιστοποιημένα και τόνισε ότι αυτά θα πρέπει «να τα δούμε σε σχέση με τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό».
Είπε ακόμη ότι είναι ανεπίτρεπτο «να έχουμε ακόμη ποιμνιοστάσια χωρίς ρεύμα και χωρίς άδειες». Και επανέλαβε ότι ανάγκη να βγουν τυποποιημένα προϊόντα, προϊόντα με ταυτότητα Ολύμπου, «για να τα προσφέρουμε στους ξενοδόχους».

4. Παιδεία – Αθλητισμός – Πολιτισμός

Ακολούθως μίλησε για συνέχεια προσπαθειών για το λύκειο της Κονταριώτισσας, που είναι αναγκαίο και λόγω αύξησης πληθυσμού της περιοχής. Μίλησε και για νηπιαγωγείο ενώ σημείωσε ότι ήδη υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή που μπορούν να προσελκύσουν αθλητικό τουρισμό. Επαίνεσε δε την απερχόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Δίου και τον κ. Παπαχρήστο για όλα όσα έκανε στη θητεία του, έργα και δράσεις που θα κληρονομήσει η νέα δημοτική αρχή.

Εμπειρία

«Έχω μια μεγάλη εμπειρία στον τομέα διοίκησης, στα 16 χρόνια που ήμουν δήμαρχος εξάντλησα όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα και δεν πήρα ούτε μία δραχμή, ούτε ένα ευρώ για δάνεια.
Υπάρχουν χρέη σήμερα που επωμίζεται ο νέος Δήμος Δίου – Ολύμπου, όμως δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη οι πολίτες αυτή την εποχή, επομένως οι χρηματοδοτήσεις θα αναζητηθούν όχι από τους πολίτες αλλά από την Ε.Ε. και από τις δημόσιες επενδύσεις», ανέφερε.
Και στη συνέχεια μίλησε για τις προοπτικές που υπάρχουν στην περιοχή με την αξιοποίηση του Ολύμπου, του παγκόσμιου αυτού βουνού, ενώ είπε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η αξιοποίηση του Δίου, των παραλιακών και παραδοσιακών οικισμών, «μα πάνω απ’ όλα να αξιοποιήσουμε τους ανθρώπους του δήμου αυτού, αυτούς τους φιλότιμους ανθρώπους. Είναι οι άνθρωποι που αν τους πεις την αλήθεια και την καταλάβουν, μπορούν να κάνουν πολλά», υπογράμμισε.
Κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι η διοίκηση ενός δήμου δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι σοβαρή υπόθεση. «Κάναμε έναν συνδυασμό», που αποτελείται από νέους ανθρώπους αλλά και από παλιότερους, και ζήτησε από τους πολίτες να ακούνε όλες τις ομιλίες των υποψηφίων δημάρχων, επειδή είναι η ώρα του διαλόγου, της κρίσης και της σύγκρισης, είναι η ώρα της απόφασης των πολιτών.
«Εμείς δεν λασπολογούμε, για εμάς οι εκλογές είναι ένα πανηγύρι», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψηφίους συμβούλους του από την περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα.

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από τον Άγιο Σπυρίδωνα
Χρυσούλα Ζαρογιάννη
Δημήτρης Λαφατζής
Δημήτρης Τουμαράς

Υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι από τον Άγιο Σπυρίδωνα
Κρυστάλλω Γιαπαλή
Χρήστος Κουτρουλός
Ιωάννης Μιχαλήτσιος
Νικόλαος Μπαμπανίκας


lefteria.blogspot.com
read more “Γ. Παπαθανασίου στον Άγιο Σπυρίδωνα: «Νικητές με θετική ψήφο»”

Γιώργος Ζιασιακόπουλος - "Ολύμπια Γη"

Ο Λιτοχωρίτης τοπογράφος - μηχανικός Γιώργος Ζιασιακόπουλος, ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Ανατολικού Ολύμπου, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό "Ολύμπια Γη" με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Δημόπουλο.


lefteria.blogspot.com
read more “Γιώργος Ζιασιακόπουλος - "Ολύμπια Γη"”

ΚΟΝΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΠΟΛΥΖΟ

Η κάθοδος του δημάρχου Αιγινίου Βασίλη Κόντου με τον Βαγγέλη Πολύζο ενισχύει περαιτέρω το στρατόπεδο του πρώην βουλευτή, όπως φάνηκε και από την ογκώδη συγκέντρωση του Σαββάτου στο Αιγίνιο


lefteria.blogspot.com
read more “ΚΟΝΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΠΟΛΥΖΟ”

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΠΙΝΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ

Ο Θανάσης Μπίντας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του Ν. Πιερίας με το συνδυασμό του Κυριάκου Βελόπουλου, επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας τη Βόρεια Πιερία, και συγκεκριμένα τα χωριά του Παλαιού Ελευθεροχωρίου, της Σφενδάμης και των Αλωνιών. Αφού συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής, άκουσε τα προβλήματα και τα αιτήματά τους και δεσμεύτηκε να συμβάλει ενεργά στην ενίσχυση της ανάπτυξης και στην άρση του απομονωτισμού του Βόρειου αυτού τμήματος της Πιερίας.
Γραφείο τύπου

--
Θανάσης Μπίντας

Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Ν. Πιερίας

του συνδασμού Κυριάκου Βελόπουλου

“ Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες, Καθαρές λύσεις”

URL: http://bintas.wordpress.com/

e-mail: bintas.periferia@gmail.com
read more “ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΠΙΝΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ”

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κας ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑΣ

Με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Αστέριο Φαρμάκη συναντήθηκε η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. Τα θέματα της συζήτησης πολλά και σημαντικά. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ενημέρωσε αναλυτικά την κα Μαυρίδου για τη λειτουργία του νοσοκομείου στις νέες εγκαταστάσεις καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Διοίκηση. Η Σοφία Μαυρίδου συνεχάρη τον κ. Φαρμάκη για την επιτυχή διαδικασία της μετεγκατάστασης και τόνισε ότι οι Πιεριείς πρέπει να έχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στον νευραλγικό τομέα της υγείας. Σημείωσε, δε, ότι η ίδια της θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου για την άρτια λειτουργία του αλλά και για την ολοκλήρωση των υποδομών για την πρόσβαση στο νοσοκομείο.

ΦΩΤΟ ΨΝΠΟ

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου επισκέφθηκε η Σοφία Μαυρίδου, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή Μανώλη Κοσμαδάκη. Οι δύο πλευρές μίλησαν για τις δομές ψυχικής υγείας και τις ανάγκες του ΨΝΠΟ. Η Σοφία Μαυρίδου σημείωσε ότι το έργο που επιτελεί το ΨΝΠΟ είναι σημαντικό και θεάρεστο.

ΦΩΤΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, μετείχε στην εξόρμηση αιμοδοσίας του Συλλόγου αιμοδοσίας Κονταριώτισας και συνεχάρη για το έργο τους την Πρόεδρο κ. Γεωργία Γκριμούλα καθώς και τα μέλη του Συλλόγου.
read more “ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κας ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑΣ”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΨ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ 26 Οκτωβρίου 2010

Εκλογικό Κέντρο: Πλατεία Ελευθερίας 6
Τηλ. επικ.: 23510-78132, 78162
Fax:2351078162
Email: ma-sofia@otenet.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΨ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
κ. ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ 26 Οκτωβρίου 2010


Τρίτη 26 Οκτωβρίου
19:00 ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ [ΟΜΙΛΙΑ] ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΣΑΧΟΥΡ

20:00 ΚΑΤΑΦΙΩΤΙΚΑ
20:30 ΜΥΛΑΥΛΑΚΟ
read more “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΨ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ 26 Οκτωβρίου 2010”

Την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου επισκέφθηκε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Παπαχρήστος



ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κατερίνη, 25-10-2010




Την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας
και τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου επισκέφθηκε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Παπαχρήστος



Συνεχίζοντας τις επαφές του με τους αναπτυξιακούς φορείς του νομού, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Γρηγόρης Παπαχρήστος επισκέφθηκε την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας. Τον κ. Παπαχρήστο υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μπούρος Γιώργος και τα μέλη του Δ.Σ. Ηρακλής Τσιτλακίδης και Ζώβας Γιώργος. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες του στα θέματα ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την ανάδειξη του Ολύμπου καθώς και στη θέση του ότι ο Πιερικός λαός θα πρέπει να ενσωματώσει στο κύριο τουριστικό προϊόν της Πιερίας και το μοναδικό φυσικό και ιστορικό απόθεμά του προκειμένου να αποκτήσει ο τουρισμός μια νέα ελκυστική και διεθνή αναγνωρίσιμη ταυτότητα. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μπούρος διατύπωσε την άποψη ότι πράγματι ο Πιερικός τουρισμός θέλει ανασχεδιασμό και θα πρέπει να γίνει μια εκ των βάθρων νέα επανεκκίνηση. Βασικές προϋποθέσεις για μια νέα τέτοια προσπάθεια είναι ότι θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα ο χωροταξικός σχεδιασμός του τουρισμού, η ολοκλήρωση βασικών υποδομών και η καλύτερα οργανωμένη τουριστική προβολή. Θεωρεί ότι στη προσπάθεια αυτή η νέα μορφή της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προσφέρει μια σημαντική και αποτελεσματική βοήθεια. Ο κ. Τσιτλακίδης αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της Πιερίας για τον τουρισμό ότι και ότι ο νέος θεσμός της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης θα μπορούσε να συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξή του. Η Πιερία μπορεί να καταστεί περιοχή με δίκτυα ολοκληρωμένων τουριστικών δραστηριοτήτων όπου οι ακτές θα μπορέσουν να συνδυαστούν με το σπάνιο ιστορικό και φυσικό περιβάλλον. Ο τουρισμός της Πιερίας κατέληξε ο κ. Τσιτλακίδης δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους του, αλλά το σύνολο της οικονομίας του νομού γιατί έχει ένα πολυδύναμο αναδιανεμητικό ρόλο και για το λόγο αυτό αποτελεί ένα εργαλείο για την έξοδο από τη κρίση. Ο κ. Παπαχρήστος κλείνοντας τη συνάντηση που τη θεώρησε σημαντική και παραγωγική τόνισε ότι όλες οι θέσεις της Ένωσης Ξενοδόχων αποτελούν και προγραμματικές προτεραιότητες του συνδυασμού και ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αποκτήσει ο τουρισμός της Πιερίας την ταυτότητα που του αξίζει.
Στη συνέχεια, ο υποφήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαχρήστος Γρηγόρης επισκέφθηκε τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου. Ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Ιάκωβος Τασχουνίδης υποδεχόμενος τον κ. Παπαχρήστο αναφέρθηκε στη σημαντική δραστηριότητα του Δημάρχου στα θέματα του πολιτισμού και στην ανάπτυξη του θεσμού του Φεστιβάλ, θεωρεί δε ότι με τη συμμετοχή του στο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης θα προσφέρει ακόμη περισσότερο στον πολιτισμό της Πιερίας. Ενημέρωσε τον κ. Παπαχρήστο για τις προετοιμασίες του 40ου Φεστιβάλ Ολύμπου του 2011 και για την πορεία υλοποίησης της χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ. Τόνισε, μάλιστα, την ιδιαίτερη συμβολή του κ. Παπαχρήστου στη χρηματοδότηση. Ο κ. Παπαχρήστος ενημέρωσε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. ότι η επίσκεψή του στον ΟΡ.ΦΕ.Ο. έχει και ιδιαίτερη συμβολική σημασία αφού στις προγραμματικές προτεραιότητες του συνδυασμού περιλαμβάνεται η ανάδειξη της σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας της Πιερίας με τη συνεργασία όλων των πολιτιστικών φορέων του νομού που έχουν δείξει μέχρι σήμερα ένα ιδιαίτερο δυναμισμό. Διαβεβαίωσε τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΡ.ΦΕ.Ο ότι η Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες για τα θέματα του πολιτισμού και κατά συνέπεια η δική του συμβολή είναι δεδομένη.
read more “Την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου επισκέφθηκε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Παπαχρήστος”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατερίνη, 25-10-2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ
ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ



ΤΡΙΤΗ 26/10/2010

18:30 ΣΚΟΤΙΝΑ

19:30 ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ

20:30 ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ (ομιλία στο καφέ Καλλιστώ του Συρόπουλου)
read more “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ”

ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ: «Λέτε ψέματα κ. Χιονίδη»










ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25 Οκτωβρίου 2010
«Κατερίνη 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες»

ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ: «Λέτε ψέματα κ. Χιονίδη»


Την απορία του για πρακτικές που ακολουθούνται από τη δημοτική αρχή εξέφρασε στις ομιλίες του σε Ελατοχώρι και Ρητίνη ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Νίκος Μηλιώτης, καθώς και ενστάσεις για όσα λέγονται αυτές τις μέρες τις προεκλογικής περιόδου. Η κριτική του κ. Μηλιώτη αφορά στις πράξεις και τα λεγόμενα του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, όσον αφορά τα έργα και τα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί, καθώς και για τη συμπεριφορά του απέναντι σε προμηθευτές και εργολάβους.
Συγκεκριμένα κρίθηκαν και αναφέρθηκαν ως ανακριβείς οι διατυπώσεις στο φυλλάδιο του δημάρχου Κατερίνης που φθάνουν το σύνολο των κονδυλίων στα 167 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας και τα 60 εκ. ευρώ για το νέο περιφερειακό δρόμο της Κατερίνης. Όμως, όπως έχει δημοσιευθεί σε επιστολή του Υφυπουργού κ. Γιάννη Μαγκριώτη προς το νομάρχη Πιερίας, «προετοιμάζεται η δημοπράτηση του έργου από τη διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Κεντρικής Μακεδονίας». Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί αυτά τα χρήματα να λογίζονται από τώρα ότι έχουν κερδηθεί για την περιοχή.
Άλλη αναφορά που είχε να κάνει με τις πρακτικές της δημοτικής αρχής αφορά στη συμπεριφορά του δημάρχου απέναντι σε προμηθευτές και εργολάβους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηλιώτης «υπάρχουν περιπτώσεις που γνωρίζω και έχουν έρθει να μου πουν τι συμπεριφοράς έτυχαν στο δημαρχείο. Όταν πήγαν να ζητήσουν να πληρωθούν, ο κ. Χιονίδης τους είπε, ότι θα έπρεπε να έχουν λεφτά αφού είναι εργολάβοι και θα τους πληρώσει όποτε μπορέσει. Έτσι κάνει έργα ο δήμαρχος;»
Παράλληλα, ο κ. Μηλιώτης αναφέρθηκε και στα θέματα της περιοχής, έχοντας επισκεφθεί και το Παλιό Ελατοχώρι δήλωσε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο πρέπει να στηριχθεί και ο Καλλικρατικός δήμος θα βοηθήσει σε αυτό. Από τη Ρητίνη, σχολίασε την ύπαρξη κτηνοτροφικών μονάδων χωρίς ρεύμα και πρόσβαση δύσκολη ακόμα και με το αυτοκίνητο. «Ελάχιστη υποχρέωση των δήμων είναι να παρέχουν αυτά τα πράγματα στους κτηνοτρόφους καθώς και δωρεάν γη».
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των επισκέψεών του ο κ. Μηλιώτης, το πρωί της Δευτέρας βρέθηκε στον ΟΑΕΔ, το Δασαρχείο και το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Μαζί του στις επισκέψεις ήταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μάρας, Σάκης Γκούνας, Μαρία Τσαλγατίδου, Χρήστος Μπογιατζής και Δαμιανός Καλπακίδης. Στον ΟΑΕΔ αυτό που τονίστηκε ήταν η ανάγκη σταθερού ενιαίου φορολογικού συστήματος και επενδύσεων αλλά και η αξιοποίηση προγραμμάτων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, ενώ όπως και στο δασαρχείο τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας με τον δήμο Κατερίνης.
Στο Εργατικό Κέντρο, όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος Νίκος Κωνσταντίνου καθώς και πρόεδροι επί μέρους σωματείων, συζητήθηκε το θέμα των οικοπέδων που πρέπει να βρεθούν για να προχωρήσουν οι εργατικές κατοικίες και ένας βρεφονηπιακός σταθμός. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη και η πεποίθηση ότι με τον κ. Μηλιώτη θα συνεργαστεί ο δήμος με το Εργατικό Κέντρο και δεν θα το έχει απέναντί του, όπως γίνεται μέχρι τώρα, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης.
read more “ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ: «Λέτε ψέματα κ. Χιονίδη»”

Επίσκεψη της Σοφίας Μαυρίδου σε Γανόχωρα, Τραπεζούντα, Κάτω Αγιάννη


ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Πλατεία Ελευθερίας 6
60100 Κατερίνη
τηλ.: 2351078132, 2351078162
fax: 2351078162
email: ma-sofia@otenet.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη της Σοφίας Μαυρίδου σε Γανόχωρα, Τραπεζούντα, Κάτω Αγιάννη

Σοφία Μαυρίδου, υπ. Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:

«Θέλουμε να δώσουμε λύσεις και νέες προοπτικές»

Στη Γανόχωρα, την Τραπεζούντα και σε Άνω και Κάτω Αγιάννη μίλησε, το βράδυ της Κυριακής, η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου συνοδευόμενη από τους υποψήδφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Δύναμη για τη Μακεδονία» του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Η κ. Μαυρίδου αναφέρθηκε στην αρχή των ομιλιών της στο σχέδιο Καλλικράτης τονίζοντας πως «αυτό που προέχει είναι να δούμε πως μπορούμε μέσα από την πολιτική και τις αλλαγές που θα φέρει, να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε πρωτίστως την καθημερινότητα του πολίτη, παρέχοντας όλες εκείνες τις υποδομές αλλά και τις υπηρεσίες που είναι αναγκαίες για την ευημερία του».
Ειδικότερα έγινε αναφορά στην επέκταση του αρδευτικού δικτύου, στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, στην υποστήριξη της καλλιέργειας του καπνού, στη διόρθωση γεωμετρικών στοιχείων των δρόμων καθώς και στην ανάπτυξη προγραμμάτων Leader.

«Πολλά από τα παραπάνω έργα μπορούν να επιτευχθούν με το συντονισμό κοινών δράσεων της Περιφέρειας και των Δήμων. Έχουμε τη βούληση και την πρόθεση να αναπτύξουμε μια αγαστή συνεργασία με τους νέους δήμους και ιδιαίτερα με τον Μητροπολιτικό Δήμο Κατερίνης με σκοπό την ευημερία και την ανάπτυξη, με σκοπό να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες και όλες τις ευκαιρίες για να δώσουμε λύσεις, να εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας, να πετύχουμε νέες προοπτικές», τόνισε στο τέλος της ομιλίας η Σοφία Μαυρίδου.
read more “Επίσκεψη της Σοφίας Μαυρίδου σε Γανόχωρα, Τραπεζούντα, Κάτω Αγιάννη”