Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Τι Δήμαρχο επιλέγουμε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου στη Βόρεια Πιερία

Είναι γεγονός ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία διενέργειας των κρίσιμων δημοτικών εκλογών και ανάδειξης του νέου Δημάρχου που θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θέτει ο Καλλικράτης.
Οι εκλογές αυτές γίνονται σ' ένα νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον αλλά και σε δύσκολη οικονομική συγκυρία. Λίγες μέρες πριν τις κάλπες οι πολίτες αντιλαμβάνονται πολύ καλά ποιοί διατυπώνουν ουσιαστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και ποιοί αδρανούν απλώς φωνάζοντας και όποιος ακούσει.
Το διακύβευμα των εκλογών είναι ποιόν Δήμαρχο θα εκλέξουμε και ποιά δημοτική αρχή θα επιλέξουμε, για να οργανώσει εξαρχής τον νέο Δήμο και να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών συνδράμοντας στην δημιουργία προϋποθέσεων δημιουργικής βιώσιμης ανάπτυξης.
Ποιός είναι εκείνος ο Δήμαρχος που έχει τις ικανότητες να ορθοποδήσει τον νέο Δήμο και να κινήσει τις διαδιασίες δημιουργικής συνεργασίας των υπό συνένωση δημοτικών ενοτήτων. Να θέσει τις βάσεις της υγιούς ισόρροπης ανάπτυξης.
Ποιός είναι, ακόμη, εκείνος ο Δήμαρχος που έχει το σθένος να απαιτεί πόρους για έργα και να συγκρουστεί για το καλό του τόπου. Έναν Δήμαρχο που με ορθούς χειρισμούς δεν αφήνει χρέη αλλά αυξάνει τα Ταμεία με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις.
Ποιός είναι, τέλος εκείνος ο Δήμαρχος, που με την πολιτική του διαδρομή αποδεικνύει ότι έχει την εμπειρία, την εντιμότητα, την εργατικότητα, το δημοκρατικό ήθος, την αφοσίωση και την αποφασιστικότητα να επιβάλλει διαφάνεια παντού.

Γιατί εμείς, ως υπερκομματικό αυτοδιοικητικό σχήμα που αποτελεί συνάντηση διαφορετικών πολιτικών ρευμάτων, ποικίλων κοινωνικών φορέων και κινημάτων, έχουμε μάθει να αναζητούμε συνθέσεις και να συζητούμε δημοκρατικά.
Γιατί εμείς έχουμε πολύτιμη εμπειρία από την συμμετοχή μας, από θέσεις ευθύνης, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχουμε συμβάλλει στην υλοποίηση μεγάλων έργων. Οικοδομήσαμε πρότυπο τον Δήμο Κολινδρού με έργα ποιότητας ζωής και αναπτυξιακές προοπτικές.
Γιατί εμείς δοκιμαστήκαμε και καταφέραμε. Αξιολογούμε την δράση μας στοχεύοντας πάντα στο καλύτερο.
Αλλά και γιατί δίπλα στα έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη του συνδυασμού μας, συμμετέχουν στο ριζικό ανανεωμένο ψηφοδέλτιο μας, πολλά νέα στελέχη, βγαλμένα απο την κοινωνία και τους καθημερινούς αγώνες της, με ανιδιοτελή διαθεση προσφοράς στα κοινά και με υψηλή την αίσθηση του δημόσιου συμφέροντος.
Γιατί εμείς δεν συγκροτήσαμε το ψηφοδέλτιο μας με βάση προσωπικές ή κομματικές προτιμήσεις και σκοπιμότητες.
Αλλά το συγκροτήσαμε αποδεχόμενοι τις αρχές, τις θέσεις, τις προτάσεις που αποτυπώνονται σ' ένα συλλογικά επεξεργασμένο, συνεκτικό, ριζοσπαστικό πρόγραμμα δράσεων, το οποίο αποτελεί το συμβόλαιο τιμής και μεταξύ μας και με τον λαό.
Ο καιρός έφτασε, οι δημότες επέλεξαν.

Ευάγγελος Πολύζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου